Träning

DRESSYR


Jag har en grund i den klassiska dressyren.

Ett historiskt, modernt och väl beprövat utbildningssätt för hästens välmående.

Klassisk Dressyr är inte ett myntat uttryck och därför kan man få lite varierande svar beroende på vem man frågar vad klassisk dressyr är.

 

Ordet klassisk syftar till en ridstil som överlevt under en lång period och många säger att den går så långt tillbaka som flera hundra år. Givetvis har ridningen varierat starkt under denna långa period och därmed kan man hitta många olika typer av tränare och ridande inom den klassiska dressyren.

Det är en ridning med lätta hjälper, där man ser till hästens bästa. Där ryttare och häst både till sinnet och kroppsligt får smälta samman till en.

  

Jag använder den klassiska dressyren först och främst som en grund för god ridning som gör hästen smidigare och starkare. Både jag och de som tränar för mig ska kunna välja vilken inriktning som helst utöver den klassiska dressyren och få det att fungera bra tack vare denna grund.

Utöver den klassiska dressyren så är jag även tävlingsryttare inom dressyren och tränar för andra tävlingsryttare tex

 

Jag är en sitsnörd och älskar att arbeta med ryttarens sits för att hjälpa denne att förstår hur små korrigeringar i ryttarens sits kan göra en enorm skillnad i ridnigen.

Jag har därför börjat utbilda mig och nörda ner mig rejält i RiB (Rider in Balance) som har sitt om ryttaren sits och inverkan väl förankrat i vetenskapen samt en bakgrund av andra sporter på toppnivå, veterinärer och profesionella balettdansöser.

Man arbetar så väl med häst som utan för att få bäst effekt.

 


LEKTIONER


Fokus för varje ekipage är individuellt och utifrån ekipagets mål. Allt från nybörjare till de som kommit mycket längre i sin utbildning. Från hobbyryttare som bara vill förbättra kommunikationen eller arbeta för att ha en hållbar häst till tävlingsryttaren inom dressyr som vill avancera och förbättras.


Jag har även avsutten träning med sitsanalys, hemläxor och uppföljning. Något som gör att den enskilde ryttaren kan utvecklas mycket fortare i sin ridning. Denna träningen går att göra mer övergripande eller på en extrem detaljnivå för den som satsar.


Teoretisk kunskap om ridning, en känsla för vad som händer hos hästen och tekniken att kunna korrigera, utbilda och uppmuntra hästen.

Detta lärs sällan ut och ekipaget hamnar då i en ond cirkel.

 

Alla ekipage kan utvecklas!

Jag arbetar med att utbilda hästar och ryttare utifrån ryttarens önskemål. Jag har under många år utbildat hästar och ryttare genom mitt egna företag men också som anställd.

Jag håller lektioner bland annat i/runt Västervik, Nybro, Linköping, Norrköping, Söderköping...

UTBILDNINGSHÄSTAR


Jag tar emot hästar för utbildning månadsvis ca 3mil väster om Västervik, Småland.


Det kan vara hästar som bara ska vidareutbildas, hästar med vissa problem eller grundutbildning.

I mån av tid så tävlar jag även andras hästar.


Jag har allt mer lektioner och brinner för just den delen att lära ut. Därmed har jag ett mycket begränsat antal utbildningshästar inne varje månad.